Vedeli ste, že pitie medoviny môže byť zdraviu prospešné? |
Medovina je v našich končinách mimoriadne obľúbený nápoj. Ľudia ho obľubujú hlavne v období, keď sa vonku treba niečím zahriať. Viete, čo v sebe okrem skvelej chuti skrýva tento sladučký nápoj?
Med má výborný vplyv na náš organizmus...Základom každej poctivej a kvalitnej medoviny je, samozrejme, med. Ľudia ho už po tisícky rokov využívajú ako rýchly a kvalitný zdroj energie, posilňovač imunitného systému, či dokonca prírodný liek na mnohé ochorenia. Kľúčom k týmto pozitívnym vlastnostiam je tzv. antimikrobiálna aktivita medu. Tá sa stará v podstate o to, aby sa v našom organizme nemnožili nežiaduce baktérie. Odborníci na med dokonca tvrdia, že najkvalitnejší med pochádza práve z našich končín, konkrétne z ihličnatých lesov strednej Európy. Medovina má v niečom oproti medu navrchPozitívne účinky medoviny určite potešia nejedného čitateľa. Pri konzumácii medoviny, za účelom prevencie pred chorobami, to však tiež netreba preháňať. Optimálne množstvo sa odhaduje na 1 dcl denne. Práve alkohol, ktorý medovina obsahuje, napomáha k látkovej premene a k podpore prekrvenia. Tiež vplýva na zvýšenie hladiny dobrého cholesterolu (HDL) a k zníženiu zlého cholesterolu (LDL). To však platí iba pri konzumácií malých dávok medoviny. Ochutnajte výnimočnú medovinu ApimedMedovina sa vyrába veľmi podobne ako víno. Vlastne by sa dalo povedať, že ide o víno vyrobené z medu. Tento opojný nápoj vzniká kvasením, ktoré sa dosiahne pridaním vínnych kvasiniek. Obsah alkoholu v medovine, ktorá je vyrobená tradičnou metódou, by sa mal pohybovať okolo 13 %. Spoločnosť Apimed vyrába mimoriadne chutnú medovinu pomocou tradičných, ale aj moderných metód. Moderné technológie umožňujú roztriediť med, takže si môžete užívať medovinu vyrobenú z kvetového, agátového alebo lesného medu. Apimed je jedinou spoločnosťou v strednej Európe, ktorá vyrába medovinu podľa druhu medu. Už viete, ktorý druh ochutnáte vy? |