Víno > Vivanco Parcelas de Garnacha 2011 750ml
 

Vivanco Parcelas de Garnacha 2011 750ml

(0 hodnotení)
Kód produktu:FIT31
Hmotnosť: 1.3300 kg
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: do 2 dní (pri objednávke do 12.00 - produkt na externom sklade)
Vaša cena: 52,90 €

Popis

Druh: tiché
Výrobca: Vivanco Bodegas, Španielsko
Farba: červené
Ročník: 2011
Zvyškový cukor: suché
Pôvod hrozna: Rioja
Odroda: Garnacha
Objem: 750ml


Hrozno pochádza z parciel La Ladera de Zorraquín a El Recuenco, Rioja Alta. Ručný zber začal v druhej polovici októbra. Obraté hrozno sa temperuje v chladiacich komorách na teplotu 3°C (zhruba 36 hodín), následne sa ručne triedi, šetrne sa odstrapí, odstopkuje a pomelie, rmut sa naplní do kvasných kadí bez použitia čerpadiel (využitie gravitácie).
Separované spracovanie, vinifikácia a školenie v barikoch podľa parciel až do vytvorenia záverečného cuvée pred nafľašovaním. Studená macerácia a následná fermentácia v kadiach z francúzskeho duba za použitia autochtónnych kvasiniek počas cca 20 dní. Víno sa školí 16-18 mesiacov v nových francúzskych barikoch s rôznym stupňom opálenia bez stáčania. Plnenie a vypúšťanie kvasných kadí a barikov bez použitia čerpadiel, len za pomoci gravitácie. Až do fľašovania zostáva víno na kvasniciach za občasného premiešania (bâtonnage). Záverečné cuvée sa fľašuje po krátkej homogenizácii nečírené a nefiltrované.
Víno je hlbokej tmavo čerešňovej farby, so živými, fialovými odleskmi. Výrazné odrodové arómy červeného ovocia (maliny) a marmelády, tóny praženia a aromatických bylín (mäta, borievka). V ústach je svieže, s výraznou, dobre integrovanou kyselinou a výrazným odrodovým charakterom, ohybnými, čokoládovými tanínmi a dlhým, komplexným, plným a jemným koncom - s finesou a ovocnou intenzitou.
Darčekové balenie - originálna fľaša je replikou pôvodnej, ručne fúkanej fľaše z XVIII. storočia, ktorá je súčasťou zbierok Múzea kultúry vína Dinastía Vivanco.

Podávanie: pri teplote 16-18 °C k rozličným úpravám červených mias a diviny - pečeným, grilovaným, rošteným, či duseným.
 

 

Vaše hodnotenia


Pridať hodnotenie

...

Pridať reakciu na hodnotenie: