Červené vína
Pereg Víno z čiernych ríbezlí 750ml
Chowaniec a Krajčírovič Cabernet Sauvignon akostné 2021 750ml
Chowaniec a Krajčírovič Merlot 2021 750ml
Chowaniec a Krajčírovič Dunaj výber z hrozna 2021 750ml
Pereg Višňové víno 750ml
Pavelka Cabernet Sauvignon výber z hrozna 2020 750ml
Mrva a Stanko Cabernet Sauvignon (Vinodol) výber z hrozna 2018 750ml
Mrva a Stanko Modrý Portugal (Dolné Orešany) 2022 750ml
Mrva a Stanko Dunaj (Jasová) výber z hrozna 2021 750ml
Pereg Cuvée čierny Pereg 750ml
Karpatská perla Jagnet Frankovka modrá 2019 750ml
Karpatská perla Cabernet Sauvignon (Suchý vrch) 2019 750ml
Červené víno
Pri výrobe červeného vína, sa hrozno lisuje ihneď po jeho zbere. Kvasinky, vďaka ktorým proces kvasenia alebo tzv. fermentácie prebieha, sa vyskytujú na šupke hrozna. Šťava z viacerých červených odrôd, kde výnimku predstavujú tzv. farbiarky je biela. Červenú farbu víno dostáva dlhším nakvášaním na šupkách. Tieto šupky majú vysoký obsah farbiva. Počas toho, ako sa nakváša víno, sa doň dostávajú triesloviny a tie dodávajú červeným vínam ich typickú chuť.
Medzi modré muštové odrody, z ktorých sa vyrába červené víno, patria napríklad Frankovka modrá, Svätovavrinecké, Merlot, Alibernet, Dunaj a ďalšie. Výroba hrozna sa dá rozdeliť na niekoľko krokov, ktoré sú neodmysliteľné pri výrobe hrozna.
Začína sa odzrňovaním a mletím hrozna, druhotným krokom je kvasenie, následne lisovanie, tvorba vína, stáčanie vína, ďalej jeho zrenie, školenie vína, filtrácia a posledným krokom je plnenie do fliaš. Vek vína sa vyznačuje na fľaše bezprostredne po naplnení. Ku kategóriám vín patria stolové, akostné, kabinetné, neskorý zber, výber z hrozna, bobuľový výber, hrozienkový výber, slamové víno, ľadové víno a výber z cibéb.
V našom internetovom obchode nájdete široký výber červených vín od rôznych tuzemských ale aj zahraničných producentov ako Karpatská Perla, Chowaniec a Krajčírovič, Chateau Belá, Víno Nichta, PD Mojmírovce, Pavelka a syn, Pereg, Mrva a Stanko, Hacaj, Bodegas Campillo a ďalší.
A na záver niečo o spojení zdravia s červeným vínom a jeho blahodárnych účinkoch. Červené víno obsahuje skutočne cennú látku rasveratrol, ktorá napomáha odbúravať cholesterol v krvi a tak znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení.