Červené vína
Pomfy Alibernet 2019 750ml
Dubovský & Grančič Frankovka modrá akostné 2022 750ml
Kasnyik Frankovka modrá 2021 750ml
Velkeer Frankovka modrá 2021 750ml
Pavelka Frankovka modrá výber z hrozna 2020 750ml
Tokaj Macik Bodrog Cuvée 2017 750ml
Magula Jungberg Dunaj unplugged 2017 750ml
Kasnyik Mária 2021 750ml
Magula Frankovka unplugged 2016 750ml
Magula Teufelsecke Portugal 2017 750ml
Tokaj Macik Tisa Cuvée 2018 750ml
Magula Teufelstal Pinot Noir 2021 750ml
Červené víno
Pri výrobe červeného vína, sa hrozno lisuje ihneď po jeho zbere. Kvasinky, vďaka ktorým proces kvasenia alebo tzv. fermentácie prebieha, sa vyskytujú na šupke hrozna. Šťava z viacerých červených odrôd, kde výnimku predstavujú tzv. farbiarky je biela. Červenú farbu víno dostáva dlhším nakvášaním na šupkách. Tieto šupky majú vysoký obsah farbiva. Počas toho, ako sa nakváša víno, sa doň dostávajú triesloviny a tie dodávajú červeným vínam ich typickú chuť.
Medzi modré muštové odrody, z ktorých sa vyrába červené víno, patria napríklad Frankovka modrá, Svätovavrinecké, Merlot, Alibernet, Dunaj a ďalšie. Výroba hrozna sa dá rozdeliť na niekoľko krokov, ktoré sú neodmysliteľné pri výrobe hrozna.
Začína sa odzrňovaním a mletím hrozna, druhotným krokom je kvasenie, následne lisovanie, tvorba vína, stáčanie vína, ďalej jeho zrenie, školenie vína, filtrácia a posledným krokom je plnenie do fliaš. Vek vína sa vyznačuje na fľaše bezprostredne po naplnení. Ku kategóriám vín patria stolové, akostné, kabinetné, neskorý zber, výber z hrozna, bobuľový výber, hrozienkový výber, slamové víno, ľadové víno a výber z cibéb.
V našom internetovom obchode nájdete široký výber červených vín od rôznych tuzemských ale aj zahraničných producentov ako Karpatská Perla, Chowaniec a Krajčírovič, Chateau Belá, Víno Nichta, PD Mojmírovce, Pavelka a syn, Pereg, Mrva a Stanko, Hacaj, Bodegas Campillo a ďalší.
A na záver niečo o spojení zdravia s červeným vínom a jeho blahodárnych účinkoch. Červené víno obsahuje skutočne cennú látku rasveratrol, ktorá napomáha odbúravať cholesterol v krvi a tak znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení.