Vína pripravované pri prísnom redukovaní úrody a spontánnom kvasení – prevažne v drevených sudoch. Bez používania akýchkoľvek cudzích látok, ako sú kvasinky, enzýmy a rôzne preparáty, ktoré hoci uľahčujú život vinára, do vína však vnášajú cudzie tóny a skresľujú pravý charakter strekovského terroira. Taká je filozofia rodinného autentického vinárstva Kasnyik z centra strekovského regiónu - miesta, kde sa rodia jedny z najlepších vín Slovenska. Svojou pôdnou štruktúrou sa Strekov odlišuje od väčšiny vinohradníckych obcí na juhu Slovenska. Vápenatá, ílovito-hlinitá pôda a výnimočné mikroklimatické podmienky sú priam stvorené pre pestovanie vysokokvalitného viniča.
Kasnyik sú vína, ktoré v sebe zahŕňajú ozajstné hodnoty našich vinohradov, minerálnosť našej rodnej pôdy, tiež pokornú prácu a vieru vinára a pestovateľa hrozna.