Už piata generácia vinárov hospodári na pôde v Zemianskych Sadoch pri Hlohovci a nízkozásahovým spôsobom, výlučne z hrozna dopestovaného ekologicky vo vlastnom vinohrade vyrába vyrába pod značkou Slobodné vinárstvo čisté vína, verné kvalitám nášho teroáru a povesti regiónu Hlohovecka. Na 17 hektároch vlastných vinohradov pestujú odrody ako Sauvignon, Rizling rýnsky, Veltlínske zelené, Pinot Gris (Rulandské šedé), Tramín červený, Frankovku modrú, Cabernet Sauvignon a Alibernet. Všetky vína Slobodného vinárstva kvasia spontánne, vlastnými kvasinkami. Vina následne vyzrievajú v nereze, drevených sudoch alebo hlinených amforach bez akýchkoľvek enologickych trikov.
Používané sú len minimálne dávky síry a obsah celkovej síry je uvedený na každej etikete. Vďaka tomu sa ich vína radia medzi tzv. naturálne vína, ktoré si získavajú čoraz väčšiu obľubu. Podstatou naturálneho vína je snaha o čo najprirodzenejšiu podobu vína. A Slobodnom vinárstve je víno vnímané ako živý organizmus a pri jeho výrobe je kladený dôraz na remeselnú precíznosť a pochopenie prírodných procesov.